Sunday, November 23, 2014

Cara Mengurut dan Membesarkan dan Memanjangkan Konek

Cara mengurut dan membesarkan dan memanjangkan konek 

Amalan mengurut konek memang terdapat dalam tradisi masyarakat Melayu lama. Amalan ini dikatakan telah dibawa oleh pedagang Arab ke Tanah Melayu. Telah tersebut dalam kitab Rawd-At-Tirr karangan Sheikh Nefzawi seorang penasihat istana kerajaan Arab-Tunisia di abad ke-17, berkenaan kaedah membesarkan saiz konek melalui urut.

Tujuan Urut konek

Terdapat beberapa pendekatan serta tujuan mengurut konek :

*Untuk membesarkan dan memanjangkan konek. Menurut ilmu tabib Cina, konek boleh ditambah saiz sehingga 1 hingga 2 inci. Namun rawatan urut Melayu dan kitab-kitab Arab mencatat bahawa saiz boleh ditambah sehingga 4 inci. Malahan ahli Yoga India ada yang mampu memanjangkan konek sehingga 14-inci !

*Untuk mengubati tanda-tanda awal penyakit mati pucuk dan lemah tenaga batin.

*Untuk mengatasi masalah pancutan awal atau ejakulasi pramatang.

* Untuk meningkatkan keampuhan dan keupayaan konek - supaya konek menegak lebih tegar dan galak, condong ke atas dan timbul urat-urat konek serta kepala konek kembang dengan garang seperti singa apabila menghadapi isteri ketika persetubuhan.

* Untuk meredakan gejolak nafsu - terutama kepada lelaki bujang atau suami yang berjauhan dari isteri (tanpa mengeluarkan air mani) serta mengelak dari maksiat zina.

* Sebagai latihan untuk menghadapi situasi sebenar persetubuhan. Urut batang dengan latihan pernafasan tertentu boleh membantu suami mengawal kepala konek untuk mengembang dan menguncup untuk kepuasan jimak pihak isteri. Sekaligus amalan urut ini berfungsi membantu suami tahan lama ketika bersetubuh.

Cara Urut konek Yang Betul | Cara Urut Membesarkan konek

Ada pelbagai kaedah mengurut konek yang meliputi cara mengurut, kawasan tubuh badan yang diurut, minyak atau alat yang digunakan dan peraturan tempoh waktu amalan urut dilakukan, malahan ada yang mengguna jampi serapah seperti dalam amalan dukun Melayu.

Berikut ini adalah koleksi kaedah urut konek seperti yang diamalkan oleh masyarakat tradisi Melayu-Arab yang diturnkan kepada anak daripada bapa apabila anak lelaki mula mencapai umur baligh. Ianya adalah rahsia yang perlu diketahui oleh setiap lelaki yang mengambil berat akan kesihatan fizikal koneknya.

Cara Urut Untuk Besarkan Dan Panjangkan konek

Kebanyakan lelaki merasakan konek mereka tidak menepati saiz yang sepatutnya.Purata konek normal lelaki dewasa Asia ialah sekitar 4 inci hingga 6 inci, namun perlu diingatkan bahawa kebanyakan lelaki tidak mencapai saiz konek yang optima.


Maka atas sebab ini kaedah mengurut boleh meningkatkan konek ke tahap yang lebih besar dan panjang.

Dalam satu kajiselidik di Amerika, majoriti wanita di negara tersebut menginginkan lelaki yang mempunyai konek sekitar 7 inci dengan ukur keliling yang tebal. Alasan yang diberikan mereka ialah untuk dapat merasakan konek penuh atau sendat di dalam vagina dan supaya kepala konek dapat menyentuh mulut rahim (cervix atau Batu Meriyan dalam istilah perbidanan Melayu)


1. Mengurut konek untuk memanjangkannya elok dilakukan pada awal pagi. Sapukan sedikit minyak lintah pada tapak tangan dan gosok dengan laju untuk memanaskannya.

2. Tarik nafas dalam-dalam. Kemutkan dubur, genggam pangkal batang konek dengan tangan kanan menggunakan ibu jari dan jari telunjuk.

3. Lurutkan batang konek itu membawa tangan ke hujung konek tapi hendaklah anda berhenti bila sampai ke takuk konek. Dengan cara ini, anda menghantar lebih banyak darah ke dalam kepala konek dan dikunci tenagannya oleh cengkaman tangan tadi. Tahan nafas selama 7 kiraan sambil mengekalkan cengkaman itu. Kemudian lepaskan.

4. Lenturkan batang konek ke arah paha kanan dubur. Kemudian lepaskan lenturan itu. Lakukan sebanyak 21 kali.

5. Lenturkan batang konek ke arah paha kiri dubur. Kemudian lepaskan lenturan itu. Lakukan sebanyak 21 kali.

6. Pegang kepala konek, pusingkan konek mengikut jarum jam sebanyak 21 pusingan. Kemudian lakukan yang sama pada arah berlawanan jarum jam.

Saksikan perbezaan pada konek anda pada hari-hari ke 7, ke-14 dan pada hari ke-21 dan hari ke-40. Sebaik-baiknya anda mengukur konek terlebih dahulu sebelum memulakan latihan ini.


Cara Urut Untuk Keraskan konek

Sebelum tidur ambil sedikit minyak lintah dan gosokkan dengan laju pada tapak tangan untuk memanaskannya apabila mengurut.

Letakkan sedikit minyak tersebut pada jari-jari tangan dan urut kelengkang iaitu antara dubur ke telur konek ( seakan-akan Istibra selepas kencing ) . Tekan sedikit dan pastikan anda urut sehala saja, yakni dari dubur mengarah ke telur konek. Lakukan sebanyak 7 kali.


Kesan dari amalan ini akan dapat dilihat pada malam itu juga, di mana konek akan menegang dengan galak sekitar 3 pagi sehingga waktu solat subuh. Amalkan ia kalau boleh pada setiap malam sebelum anda tidur terutama ketika cuaca sejuk supaya ligament dan urat-urat konek berada pada tahap kecergasan yang terbaik.

Cara Urut Untuk Memecahkan Lemak , Angin Pada Batang konek
Semasa bangun dari tidur, selatkan pangkal batang konek (kawasan yang berhampiran dengan bumi konek) menggunakan jari telunjuk dan jari tengah tangan kanan atau tangan kiri. Hujung jari-jari itu menekan ke bumi konek sambil mengurut-urutnya ke atas dan ke bawah.

Lakukan selama kira-kira 2 minit atau hitungan 99 kali. Lakukan pada setiap pagi kerana amalan ini akan memecahkan lemak dan angin dari berkumpul pada pangkal konek. Ianya juga dapat mengelakkan dari berlakunya tersimpul urat buah konek apabila usia meningkat tua.

Cara Urut konek Untuk Menahan Mani

Menurut kitab Tajul Muluk dan Rawd-at-Tirr, mengurut menggunakan minyak urut yang khas boleh membantu lelaki bertahan lebih lama ketika bersetubuh.

Caranya ialah dengan mengurut sehala dari pangkal konek menghala ke hujung konek, berulang-ulang kali. Tempatkan ibu jari di bahagian atas batang konek, jari tengah di bahagian bawahnya.
Lakukan urutan selama 2 minit atau 99-kali hitungan. Latihan ini boleh dilakukan pada bila-bila waktu lapang, kecuali pada waktu Zohor dan Maghrib.


Cara Urut konek Melalui Persetubuhan

konek adalah anggota tubuh yang sukar dikawal oleh minda. Adalah sukar Untuk lelaki normal untuk memerintahkan koneknya menegang mengikut sesuka hati.

Ereksi atau ketegangan konek antara lain digerakkan oleh deria penglihatan, sentuhan dan bau yang menghantar mesej ke otak untuk merembes hormon jantan dan seterusnya menggera konek untuk tegak kerana terangsang atau berahi apabila bersama perempuan.

Oleh kerana saiz, tahap kekerasan dan bentuk konek merupakan faktor-faktor Untuk memudahkan isteri mencapai klimaks dan inzal, maka disebutkan bahawa teknik mengurut konek pada liang faraj isteri adalah satu latihan yang perlu dipelajari oleh suami.

Salah satu cara Untuk memuaskan isteri ialah dengan membuat faraj isteri dapat merasakan konek mengurut dan mengusap keseluruhan liang faraj atau vagina dalam setiap dayungan.

Ini akan hanya dapat dilakukan apabila suami dapat mengawal kepala koneknya agar boleh kembang dan kuncup apabila dikehendaki.

Tekniknya ialah seperti berikut :

*dayungan masuk - kuncupkan kepala konek apabila menusuk ke dalam faraj

* dayungan keluar - kembangkan kepala konek apabila menarik konek dari faraj
Melalui cara yang disebutkan tadi, isteri akan merasa seluruh urat-urat di dalam farajnya dibelai dan diusap oleh konek, dan ini akan memberi nikmat dan kelazatan seks yang tidak terhingga pada isteri.

Cara melatih konek untuk responsif kembang-kuncup ialah melalui urutan dan perlu disertai dengan kaedah pernafasan tertentu. Ketika bangun pagi, semasa konek masih tegang, ambil sedikit minyak dan gosokkan pada tapak tangan supaya panas. Tuam tapak tangan pada bahagian pinggang dan urut dari hala atas ke bawah.


FAKTA YANG ANDA PERLU TAHU MENGENAI ZAKAR

1. Fakta: 60% lelaki ASIA mengalami lemah tenaga batin

2. Fakta: Pada umur lebih 30 tahun, lebih 82% lelaki tidak dapat mengekalkan ereksi ketegangan konek seperti pada umur 20 tahun dahulu.

3. Fakta: 9% lelaki memiliki saiz konek yang kecil daripada yang sepatutnya mereka miliki.

4. Fakta: Purata masa bertahan untuk lelaki dalam hubungan seksual hanya 5-8 minit.

5. Fakta: 75% wanita tidak pernah berasa puas ketika hubungan seks dengan pasangan nya.

6. Fakta: 2/3 wanita di dunia tidak berpuas hati dengan saiz konek pasangan mereka.

7. Fakta: Lebih daripada 75% wanita di dunia mahu konek yang besar dan panjang

2 comments:

Anonymous said...

Assalam,benarkah kalau tak urut zakar akan mati pucuk?.

AbeUrut Saraf said...

tak. Tapi kalau urut, kita dapat maintain kesihatan zakar